Over mij en mijn kennismaking
met yin yoga

Diana Douma-de Boer (fotografie: H. Berkenpas – www.noordstijl.com)

Mijn naam is Diana Douma-de Boer. Daantje voor veel vrienden, vandaar ook Feelzz Yoga (by Daantje). Ik ben geboren in 1973, getrouwd met Johan en samen hebben wij één dochter, Birgit. Geboren en getogen in Harlingen (Friesland). In het verleden heb ik diverse sporten beoefend, van fitness en aerobics tot aan jiu-jitsu en hardlopen.

Mijn eerste kennismaking met yoga
Op een gegeven moment ben ik in aanraking gekomen met hatha yoga en ik merkte dat yoga op mij een hele positieve uitwerking heeft. Zowel lichamelijk als geestelijk. Door yoga voel ik mijn lichaam beter. Van nature word ik snel afgeleid en met yoga blijf ik meer bij mezelf. Uit nieuwsgierigheid ben ik workshops van andere yogavormen gaan volgen bij andere yogascholen. Zo kwam ik in aanraking met yin yoga.

Yin yoga past bij mij
Yin yoga is voor mij thuiskomen bij mezelf. Doordat yin yoga een meditatieve vorm van yoga is, past het heel goed bij mij. Ik ben mijn hele leven al gefascineerd door de stilte. Het overgeven in de houding en accepteren van wat is vind ik het mooiste en daarmee ook het uitdagende van yin yoga. De rust die het me geeft, maar vooral ook voelen wat er in je om gaat. Het geeft me inzichten over mezelf en die kan ik toepassen in mijn dagelijkse leven.

Overlijden van mijn vader
In 2015 is mijn vader plotseling overleden op 68-jarige leeftijd. Een verdrietige en confronterende periode. Ik besefte dat het leven zo voorbij kan zijn en stelde mezelf de vraag: ”Wat zou ik nog willen als ik net zo oud als mijn vader zou worden?” Toen realiseerde ik me dat ik graag dat, wat ik zelf ervaar bij yin yoga, zou willen overbrengen op anderen. Mijn wens is altijd geweest mensen te helpen in balans te komen door hen bewust te laten worden van hun lichaam en ademhaling. Hoe mooi is dat om dat met yin yoga over te mogen brengen?

Docentenopleiding
In 2016 ben ik daarom de Yin Yoga Teachertraining 200hr van De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam gaan volgen. In maart 2017 ben ik afgestudeerd en mag ik mezelf yogalerares noemen. Voor mij een droom die uitkwam. Sinds mei 2017 ben ik begonnen met het verzorgen van yin yoga lessen bij studio Hoog en Droog in Harlingen. Een studio helemaal gericht op (verschillende vormen van) yoga. En doordat ik met meerdere docenten samenwerk, kunnen we onderling ook veel kennis delen en ervaringen uitwisselen. Een cadeautje waar ik heel dankbaar voor ben. Sinds september 2020 geef ik ook les in studio De Mouterij in Franeker, volgens hetzelfde concept als in Harlingen (dus ook hier weer een samenwerking met verschillende yogadocenten onder één dak).

Door yin yoga lessen te kunnen geven is mijn wens uitgekomen. Ik voel me in balans als ik yin yoga beoefen en doceer. Yin yoga gaat over acceptatie, loslaten en overgave. Ik gun iedereen deze balans en wil dit graag doorgeven aan iedereen die bij mij op de mat komt. Een cadeautje voor jullie!

Namasté,

Diana

Waarom word je zo happy van yin yoga?

Omdat je lichaam en geest zullen merken dat er ruimte ontstaan. Je zult je vrij en bevrijd voelen, letterlijk en figuurlijk!