Enkele voordelen
van yin yoga

Bij yin yoga leer je onder andere op de juiste manier adem te halen. Veel mensen zitten ”te hoog in de ademhaling” – ze ademen verkeerd, en dat kan leiden  tot spanning en stress. Bij yin yoga leer je je ademhaling onder controle te krijgen, wat leidt tot meer uithoudingsvermogen en er tevens voor zorgt dat je ontspannen in het leven staat!

Yin yoga heeft een verkwikkende werking op je lichaam; door de diepe ontspanning geef je je lichaam de mogelijkheid om spanningen en emoties los te laten. Doordat je in deze houdingen beter leert ademen krijgen de organen een natuurlijke massage en kunnen afvalstoffen worden afgevoerd. Door het openen of het opheffen van blokkades in de meridianen merk je dat de doorbloeding in het lichaam beter verloopt. De chi (levensenergie) stroomt vrijer door je lichaam en je ervaart dat je energieker bent. Na een yin les voelt het als het ontwaken uit een diepe slaap; je bent wakker, alert en klaar om de yang wereld weer aan te kunnen.

...en nog een aantal voordelen

  • het verbetert de beweeglijkheid van je lichaam
  • yin yoga helpt bij fysieke klachten in de rug, nek of schouders
  • het verbetert de flexibiliteit van spieren, gewrichten en banden
  • yin yoga brengt ontspanning in lichaam en geest
  • het verhoogt het zelfbewustzijn en concentratie
  • het brengt herstel en balans
  • yin yoga zorgt voor ontspanning

Yin yoga is eigenlijk de tegenhanger van onze huidige hectische levensstijl waarin veel ‘yang’ aanwezig is – veel haast, veel verleidingen, veel prikkels en vooral: veel stress. Yin yoga zorgt voor herstel en evenwicht. 

Ga stress te lijf met een gezonde ademhaling

Leer hoe je zelf stress kunt verminderen door middel van je eigen ademhaling. Neem contact met me op voor een vrijblijvende proefles!