divider-free-img

Yin yang yoga

Yin yang yoga

Het symbool yin yang kent iedereen . Alles is yin en yang. Yin is het vrouwelijke, rustige kracht, donker en koel. Yang is het mannelijke kracht, licht en warm.

De kracht is om in evenwicht te blijven. Zonder yin geen yang en zonder yang geen yin. We hebben ze beiden nodig. 

Yin yang yoga is een les waar yin en yang houdingen samen komen om ruimte te creëren in je lichaam en geest. Yang houdingen zijn actievere yoga houdingen om je spieren te versterken. Yin houdingen zijn meditatieve zachte houdingen die je langer aanhoudt en die gericht zijn op het versoepelen van je bindweefsels. 

Voor ruimte in lichaam en geest

Yin yang yoga is een les waar yin en yang houdingen samen komen om ruimte te creëren in je lichaam en geest. 

Yang houdingen zijn actievere yoga houdingen om je spieren te versterken. Yin houdingen zijn meditatieve zachte houdingen die je langer aanhoudt en die gericht zijn op het versoepelen van je bindweefsels. 

Wat kun je in een yin yang les verwachten?
We beginnen met actieve yang houdingen om meer in het lichaam te komen en krachtiger te maken. We eindigen met yin houdingen gericht op het verzachten van je lichaam.

Wat kun je nog meer verwachten?

Een rustige heerlijke yoga les gecombineerd met yin en yang houdingen voor een goed balans.

Voordelen van yin yang yoga:

 • Het versterkt je spieren.
 • Brengt rust in je hoofd
 • Het geeft je energie
 • Het brengt je in balans 
 • Het verbetert je bloedsomloop 

Overige lessen die ik geef

Privé yogales

Een privéles is een les gericht op jouw wensen met (yoga) houdingen die aansluiten op wat jij nodig hebt op dat moment. Want iedereen is anders en iedereen heeft andere behoeftes en wensen.

We bespreken van te voren jouw wensen en yogastijl en ik maak daarna een mooie les voor je. Je krijgt de volledige aandacht die je verdient.

Waarom privéles?

 • Heb jij weinig tijd en wil je yoga beoefenen of op de tijd wanneer jou dat uit komt? In overleg ook te boeken in het weekend. 
 • Wil je met yoga beginnen maar niet in groepsverband ?
 • Wil je samen met je vriendin of partner een les volgen?

De tarieven zijn 65 euro per uur ( max. 2 personen).
De lessen zijn 1 op 1.

Restorative yoga

Restorative yoga is een vorm van yoga waarbij een aantal ontspannende, zachtere houdingen worden gebruikt om de spieren te ontspannen en de energie in het lichaam te herstellen. Deze yoga wordt vaak gedaan met behulp van kussens, dekens en andere hulpmiddelen om het lichaam te ondersteunen en herstelt je lichaam en geest. Het is een meditatieve yoga vorm die met behulp van kussens je lichaam ondersteunt en je zenuwstelsel tot rust brengt. 

Voordelen van restorative yoga:

 • Het brengt je zenuwstelsel tot rust
 • Het is een yogavorm voor iedereen. Ook als je blessures hebt of fysieke beperkingen hebt. 
 • Het kan een betere spijsvertering geven en een betere slaap kwaliteit. 

Restorative yoga geef ik  in mijn yin lessen en in speciale workshops. Ook geef ik restorative yoga in prive lessen op aanvraag. 

Yoga nidra

 Yoga nidra is een meditatie die wordt gezien als yoga slaap en staat gelijk aan vier uren slaap. Het verschil tussen een gewone meditatie is dat yoga nidra gericht is op je brein waardoor je tijdens de meditatie in een wakkere staat blijft. Belangrijk in de yoga nidra is de Sankalpa, je innerlijke intentie die je uitspreekt. Sankalpa is het proces waarmee je je verbindt met je innerlijke doelen en verlangens. Dit kan helpen je bewust te worden van je waarden, je motivatie en je verlangens. Door je Sankalpa te volgen ben je beter in staat je doelen te bereiken.

Tijdens de meditatie begeleid wordt je stap voor stap, waardoor je in een diepe ontspanning raakt. Yoga nidra werkt op je geest en je lichaam en helpt bij slaapproblemen en stress. 

Yoga nidra geef ik tijdens mijn lessen en in speciale workshops. Ook geef ik yoga nidra in privé lessen op aanvraag. 

Wat is yoga voor mij?

Yoga is voor mij verbinding maken met mezelf. Mijn lichaam en mijn adem weer voelen. Beseffen dat ik er mag zijn met al mijn talenten en oneffenheden. Dat ik de lat niet te hoog hoef te leggen. Dat ik dankbaar mag zijn en mag genieten. Maar ook verdriet, woede en andere onverwerkte emoties die ik wegstop mag omarmen. Dat ik rust ervaar in een houding maar soms ook onrust. Dat ik de grenzen die ik op zoek bewaak. Mezelf overgeef of vecht. Contact maak met mezelf. Afstem op mezelf zodat ik verbinding kan maken met mijn omgeving. Liefde kan geven en ontvangen.